Veiligheid en Privacy

Verklaring over privacy en cookies op Fitnessprof

Fitnessprof respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Fitnessprof zal je persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van je bestelling.

Wat zijn cookies?
Cookies zijn kleine stukjes informatie die door je browser worden opgeslagen op je computer. Cookies stellen ons in staat om anoniem informatie te verzamelen over het gebruik van onze diensten en deze te verbeteren en aan te passen aan de wensen van onze bezoekers. 

Wat doen deze cookies?
Onze cookies geven informatie met betrekking tot persoonsidentificatie en worden gebruikt om uw order correct af te handelen. Tevens gebruiken wij cookies om anoniem verkeersgegevens op te slaan van je bezoek aan onze website. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij de website optimaliseren en verbeteren.

Geen persoonlijke gegevens!
Cookies registreren geen persoonlijke gegevens, of zaken die naar jou als persoon zijn te herleiden. Ook kunnen cookies (bestanden op) je computer niet beschadigen.

Fitnessprof gebruikt de volgende cookies:

Functionele cookies
Dit zijn cookies die voor jou als bezoeker het surfen op onze website makkelijker maken. Wij gebruiken functionele cookies die ervoor zorgen dat je items in je winkelwagentje kunt toevoegen en dat ze er bij een volgend bezoek aan onze website nog in zitten. Ook gebruiken we een cookie die ervoor zorgt dat wanneer je ingelogd bent en de website verlaat, je bij terugkomst nog steeds ingelogd bent.

Analyse cookies
Met deze cookies (Google Analytics) kunnen wij het surfgedrag van bezoekers op onze website meten, zodat we waar nodig het gebruikersgemak kunnen verbeteren. Hierdoor zorgen we ervoor dat jullie ervaring van onze website steeds beter wordt en onbelangrijke informatie naar achter wordt verschoven.

Privacy wetgeving – de ”cookiewet”
Zoals hieronder beschreven staat in de officiële verklaring die Google Analytics gebruikers op hun website moeten plaatsen maakt deze website gebruik van Google Analytics. Dit programma levert belangrijke statistieken over aantallen bezoekers, de bezochte pagina’s, de verkeersbronnen en andere essentiële informatie waarmee wij deze website voortdurend kunnen verbeteren voor de gebruikers. Deze statistieken zijn anoniem en niet te herleiden tot een bepaalde persoon of gebruiker. Er wordt geen gebruik gemaakt van zogenaamde ‘behavioural targeting’ waarmee op basis van uw klikgedrag een profiel wordt opgebouwd. Uw surfgedrag blijft volledig anoniem.

Google Analytics maakt gebruik van een cookie, dat is een klein bestandje dat op uw computer wordt opgeslagen. In de nieuwe privacy wetgeving (januari 2015) valt Google Analytics onder de uitzonderingen en mogen Analytics cookies geplaatst worden zonder toestemming vooraf van de gebruiker, mits Analytics op de juiste manier is ingesteld en wordt voldaan aan de plicht om bezoekers van de website hierover te informeren. Dat doen wij op deze pagina.

Privacy instellingen van Google Analytics
Volgens de Telecomwetgeving die in januari 2015 is aangenomen valt Google Analytics onder de uitzonderingen omdat dit cookie “geen of slechts geringe” inbreuk op de privacy maakt. Daarnaast is het cookie van Google Analytics een ‘first party cookie, dat wil zeggen dat het cookie op uw computer ‘Fitnessprof.nl’ in de bestandsnaam heeft en dat de gegevens officieel eigendom zijn van Fitnessprof en niet van Google. Dit cookie wordt niet gebruikt voor advertenties of andere commerciële doeleinden.

Naast de Telecomwet is ook de Wet Bescherming Persoonsgegevens van toepassing. Het gebruik van Google Analytics is ook binnen deze wet toegestaan, mits het op de juiste manier wordt ingesteld. Het gaat daarbij om vier belangrijke voorwaarden. (1) Er is een bewerkersovereenkomst tussen Fitnessprof  en Google over de Analytics gegevens. (2) IP-adressen worden anoniem zijn gemaakt zodat gegevens nooit naar u of uw IP adres te herleiden zijn. (3) Het Analytics account van Fitnessprof is zo ingesteld dat de informatie niet met anderen gedeeld mag worden. (4) De bezoeker wordt duidelijk geïnformeerd over het gebruik van Analytics en de mogelijkheid voor een ‘opt-out’.

Fitnessprof voldoet hiermee aan alle wettelijke voorwaarden. Het Analytics cookie blijft 6 maanden geldig.

Opt-out voor Google Analytics
Als u het script van Analytics liever helemaal wilt blokkeren dan kunt u hier een opt-out plugin voor Google Analytics downloaden: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Met deze plugin telt uw bezoek niet meer mee in de statistieken van alle websites die Google Analytics gebruiken.

Google privacy statement
Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op Uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website (In het geval van Fitnessprof zonder uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u deze website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor de eigenaar van deze website (Fitnessprof) en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie alleen aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal Uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in Uw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen u er echter op dat u in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

Bescherming Persoonsgegevens:
Wanneer je iets bij ons bestelt willen wij niet dat iemand er met jouw persoonsgegevens vandoor gaat. Daarom doen we er alles aan om jouw privé-gegevens ook echt privé te houden.

Fitnessprof slaat je persoonlijke gegevens op in een database en wij geven je informatie niet door aan derden voor commerciële doeleinden. Om je bestelling zo goed mogelijk te verwerken, hebben we wel eerst jouw gegevens nodig.

Fitnessprof is de verantwoordelijke in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Wanneer je inzage wilt in de persoonsgegevens die Fitnessprof over jou heeft vastgelegd of wanneer je gegevens wilt wijzigen omdat deze onjuist of onvolledig zijn, of deze wilt laten verwijderen of afschermen dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Wij zullen binnen vier weken mededelen welke persoongegevens wij verwerkt of eventueel kunnen verwijderen, afschermen of verbeteren. 

Welke informatie hebben wij van jou nodig?
Voor- en achternaam Handig om jouw bestelling te leveren aan de juiste persoon.
Adres en woonplaats Dit adres gebruiken wij voor de correcte levering van jouw bestelling.
Telefoonnummer Mochten wij je willen informeren over je bestelling dan doen wij dit op bepaalde momenten ook telefonisch.
Betaalgegevens Je betaal gegevens worden door middel van een beveiligde verbinding rechtstreeks naar de bank van onze payment provider Mollie verstuurd, wij slaan deze dus niet op. Mollie verteld ons daarna alleen of je betaling gelukt is. Mocht je iets terugsturen, dan storten wij het aankoopbedrag terug via Mollie. Op die manier hebben we je betaalgevens niet nodig en slaan wij deze ook niet op.
IP-adres Jouw ip-adres wordt bij het plaatsen van je bestelling opgeslagen om misbruik bij betaling te herkennen.
E-mailadres Bij elke bestelling ontvang je van ons, zodra wij je bestelling ontvangen hebben, een bevestiging per e-mail. Zodra je bestelling klaar staat om verstuurd te worden ontvang je nogmaals een e-mail. Tevens kan je een e-mail ontvangen van de verzendservice met de Track & Trace code van jouw bestelling.

Deze gegevens gebruiken wij ook voor het volgende:
Klantenservice
Je kunt contact met ons opnemen door te bellen, mailen of een bericht te sturen via Facebook of een ander sociaal kanaal zoals Instagram. Elke keer dat je contact opneemt noteren wij waar wij contact met je over hebben gehad, zo hoef je je verhaal niet twee keer te vertellen en kunnen wij jou sneller helpen!
Account Op onze website heb jij een eigen plek, de ‘Mijn account’ pagina. Elke keer als je besteld slaan wij daar ook gegevens op zoals je naam, adres en voorkeur voor het ontvangen van commerciële berichten. Op deze manier hoef je niet bij elke bestelling je gegevens opnieuw in te voeren. We bewaren ook gegevens over je eerdere bestellingen. Dan kunnen we je sneller helpen.
Nieuwsbrieven Op dit moment versturen wij geen nieuwsbrieven.


Mijn account:
Je kunt op elk moment natuurlijk jouw gegevens bekijken en wijzigen via de Mijn Account pagina op https://www.fitnessprof.nl/index.php?route=account/login. Wil je jouw gegevens verwijderen uit ons systeem? In dat geval kan je contact met ons opnemen via de contact pagina of een mail sturen naar info@fitnessprof.nl en dan maken wij dat voor jou in orde!

Privacybeleid:
Fitnessprof zal je persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van je bestelling. Onze werknemers en door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van jouw gegevens te respecteren. Je persoonlijke gegevens zijn veilig bij Fitnessprof. Wij waarderen het vertrouwen dat jij in ons stelt en wij zullen daarom uiterst zorgvuldig met je gegevens omgaan. Je gegevens zullen te allen tijde worden beschermd en vertrouwelijk worden behandeld conform wetgeving.

Indien je nog vragen hebt over het Privacybeleid van Fitnessprof kun je altijd even contact met ons opnemen via: 06 14560358 of 06 19188008 of ga naar onze contactpagina.

Loading...